Meetafy.dk
Ledelse & personlig ledelse

Sådan fortæller du din personlige historie på 13 minutter

Sådan fortæller du din personlige historie på 13 minutter

Den personlige historie kogt ned til 13 minutters TED Talk. Hvordan gør man lige det?

Den personlige historie handler om menneskelig udvikling

Jeg har lyttet og tegnet Linda Yuknavitchs rørende personlige historie. Den handler om, hvordan vi som mennesker altid har mulighed for at genopfinde os selv lige meget, hvor dyb en grøft vi er faldet ned i.

Det er en god historie: Den er personlig og handler om menneskelig udvikling. Det er en historie, vi alle sammen kan relatere til – også selv om vi ikke har oplevet samme store tab eller tragedier.

Historien giver håb og et løfte om, at vi på trods af traumer fra fortiden, kan finde modet til at forfølge vores drømme lige som Linda Yuknavitch.

Fortæl din personlige historie på 13 minutter

Når den personlige fortælling rummer svære følelser

Overskriften ‘The beauty of being Misfit’ fortæller, at den personlig historie med et positivt fortegn på Misfit, som ellers er ladet med en svær følelse. Det vækker vores interesse.

Når den personlige fortælling rummer svære følelser

Som tilhører bliver vi taget med på en rejse bagud. Den starter, da Linda Yuknavitch får brev om, at hun har vundet et forfatterpris. Præmien er en rejse til New York for at møde toppen af poppen inden for forlagsbranchen og få muligheden for at få sin bog publiceret.

Døren til hendes drøm om at blive forfatter står på vid gab, men er hun klar?

Man kan overkomme meget, når der sættes ord på

Linda Yuknavitch fortæller, hvordan hun sidder ved sit køkkenbord med en vodka og bare stirrer på det brev og den mulighed, hun burde være overlykkelig over at have fået. Men følelsen af skam og tvivl overskygger hendes sejer. For fortjener hun virkelig det her?

Sæt ord på din historie

Og det er den Misfit-historie, Linda vil fortælle os.

Hvordan ender man der, hvor man ikke tør træde ind ad den dør, som er den direkte vej til det, man drømmer om?

Linda deler hendes baggrund, hændelser og tragiske oplevelser fra sit liv, med os.

Misfit - en fortælling som er helt personlig

Misfit - en tragisk historie

Efter at have hørt hendes personlige historie, oplever vi det som et mirakel. Linda Yuknavitch står oprejst og har modet til at dele en så sårbar fortælling i en TED talk. Det er hendes budskab til os, at man kan overkomme meget, når man får sat ord på sin historie. De næste historier Linda Yuknavitch fortæller, er om hendes forfatterrejse til New York, som var en overvældende stor og smuk oplevelse.

Da Linda kommer til New York, bliver hun indlogeret på nogle meget dyre og flotte hoteller. Her sidder hun til bords og drikker scotch whisky med kendte forlagsagenter og forfattere.

Linda Yuknavitchs personlige historie - misfit i New York

Hun hænger ud med tre af hendes favorit forfattere med nogle stærke historier. De har alle formået at skærer igennem og gøre indtryk, som vand der flyder gennem Grand Canyon.

De tre modne damer opmuntrer hende på hendes rejse som forfatter. Hun får mange gode råd og er lykkelig nu, siger hun til sig selv.

De stærke fortællinger

Derefter er der booket møder til hende med nogle af de store forlag. Forlaget prøver at overtale hende til at skrive om hendes svømmekarriere og liv. Men hendes følelse af at være en Misfit gør hende stum og døv. Det ender med, at hun bliver sendt ud af døren med nogle gratis bøger og tak, fordi du kom.

Som publikum sidder vi og tænker, kom nu, ta’ dog imod de tilbud, der kommer … Det er nu eller aldrig.

Når historien peaker - nu eller aldrig

Om at genopfinde sin personlige historie

Efter endnu engang ikke at kunne sige ja til et tilbud fra en forlagsagent rejser Linda Yuknavitch på flyet hjem. Her dulmer hun sig med drinks og har ondt af sig selv.

Når ens historie spænder ben for ens valg og vej til drømmen

Det hun står tilbage med, er minderne og en tabt drøm. Og en masse af fortidens nederlag som en sten i hendes hals.
Når de personlige nederlag overskygger drømmen

Vi ved heldigvis, at historien ender god, fordi Linda står på scenen i dag og fortæller den.

Når den gode historie ender godt

Sådan genopfinder man sig selv i sin egen historie

Hun fortæller, at hun genopfandt sig selv og i dag skriver hun og er underviser. Hun rejste sig op fra hendes dårlige selvværd og dybe sorg. Alle hendes fiaskoer var blot mystiske portaler ind til noget smukt, som hun siger. Hendes budskab er, at du kan genopfinde dig selv for evigt. Det fandt hun ud af da hun gav sin historie en stemme.

Happy ending - når historien ender godt

Se historien her

Så hvordan fortæller man sin personlige historie i en 13 minutter TED Talk?

  • Du skal kende din hook: Hvad er historiens hovedbudskab?
  • Hvilke fortællinger skal du bruge for at understøtte hovedbudskabet?
  • Hvem er hovedpersonen?
  • Hvor står hovedpersonen i starten af historien?
  • Og hvor lander hovedpersonen i slutningen?
  • Jo større hovedpersonens forvandlingen er fra start til slut, desto stærkere er historien.

PS: Jeg er selv i gang med at skrive min personlige historie. Min historie handler om jagten på anerkendelse og kærlighed og om, hvordan jeg opdagede, at det er en jagt uden ende. Den handler om, hvordan jeg har fundet vejen hjem til mig selv, så jeg ikke længere føler mig som den Misfit, Linda Yuknavitch skriver om.

LÆS OGSÅ! Sådan kan en præsentation ændre vores adfærd

Kristine Nygaard

Kristine Nygaard er grafisk facilitator i konference og eventbranchen og har specialiseret sig i visuel kommunikation i forbindelse med forandringsprocesser og strategiimplementering. Kristine Nygaard er indehaver af Kristine Nygaard og Kiss The Frog. Kunderne tæller bl.a. Abbvie, SKAT, Novo Nordisk, AstraZeneca, Kromann Reumert, Grohe, DTU, Gartner m.fl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *