Meetafy.dk
Møder & facilitering

8 vigtige grunde til at et bryllup er det optimale møde

8 vigtige grunde til at et bryllup er det optimale møde

I sensommeren blev jeg inviteret til at tegne til et bryllup, hvor vejret var afgørende for om vielsen skulle stå i en meget smuk kirkeruin eller i byens kirke. Det regnede tungt hele formiddagen, men en halv time før vielsen skulle stå, stoppede regnen og brudeparret satsede på at blive viet i den smukke kirkeruin.

Midt under vielsen kom solen frem og lyset faldt på brudeparret, mens en smuk kvinde sang. Scenen var sat, rammerne perfekte, og alle sanser blev skærpet ekstra i dette øjeblik. Det var som at være med i en smuk kærlighedsfilm og ikke et øje var tørt.

Som tegner (i hverdagen grafisk facilitator ved møder og konferencer) skulle jeg observere gæsterne og de små detaljer under brylluppet. Jeg udvalgte de bedste øjeblikke og tegnede på et lærred, som var placeret på et staffeli midt i restauranten, hvor gæsterne spiste og festede.

Der var en helt særlig intens stemning, forventningerne var høje, for hvad der nu skulle ske? I restauranten stod nogle fantastisk smukt pyntede borde. Der var kredset for en hver lille detalje. Som gæst følte mig sig virkelig heldig ved at være særlig udvalgt til denne enestående begivenhed. Maden var overdådig og smuk, så alle sanser var sat i spil.

Men hvad pokker tænkte jeg. Det er jo det perfekte møde! For hvad er det lige vi gør, når vi planlægger et bryllup, som vi ikke altid får gjort, når vi planlægger et forretningsevent.

1. Vi har brugt tid på planlægning

Når man beslutter sig for at holde et bryllup, så betyder det noget for os, at dagen bliver fantastisk. Vi giver vi os tid til at gøre alt det nødvendige forarbejde for at dagen bliver noget helt særligt.

2. Vi engagerer vores gæster

Vi tænker over at gæsterne skal have det godt. Vi gør meget ud af at bordplan går op, så alle får en god fest. Vi involverer familie og venner i planlægningen og får måske nogle af gæsterne til at hjælpe under festen. Forloveren er brudeparrets vigtigste ambassadør. Han skal berolige brudgommen og sørger for at sikre at alle gæsterne kommer godt afsted fra kirken eller receptionen. Han har en stor praktisk betydning og en særdeles vigtig rolle under festen.

3. Udnytter vores budget optimalt

Vi laver research. Og vi overvejer nøje, hvordan vi kan få de optimale rammer inden for budgettet. Vi tager et bevidst valg, når vi vælger til og fra – det handler naturligvis om hvad der giver mest værdi og størst udbytte.

4. Involverer deltagerne inden festen

Der bliver holdt polterabend (en ”før festen opvarmning” til brylluppet). Gæsterne (deltagerne) bliver involveret i sjove aktiviteter og scenen bliver sat med små anekdoter om bruden og gommen.

5. Deltagerne tager ejerskab

Som deltager føler vi et ansvar for at festen bliver en succes. Vi tager medansvar, fordi vi ved, at det er en vigtig fest. Vi lader paraderne falde og kommer med en positiv indstilling og åbenhed.

6. Vi deler de samme forventninger

Fordelen ved et bryllup er at dagsordenen er let at aflæse for alle. Et bryllup er en kærlighedsfest, og vi kan alle sammen blive enige om at fejre kærligheden. Kærlighed er ikke til debat og skal ikke forsvares. Vi kommer for at glædes sammen med brudeparret, og vi kommer udelukkende for at have en skøn dag. Vi sætter automatisk brudeparret som er hovedpersonerne i første række. Der er centrum for mødet – og der er ingen, som prøver at erobre dagsordenen.

7. Vi sikrer dokumentation og visualiserer oplevelsen

Polterabend og bryllupsfesten bliver dokumenteret med foto eller (tegning), som bliver delt på personligt webside eller som takkekort efter brylluppet. Det gør, at alle husker oplevelsen længe efter ’mødet’ som et positivt minde. Det samme kan ske efter en succesfuld teambuilding-oplevelse i virksomheden. 

8. De gode evalueringer er næsten givet på forhånd

Efter et bryllup bliver tilkendegivelser og fotos delt vidt og bredt på de sociale medier også af deltagerne. Alle taler om festen, de gode og sjove oplevelser i dagene efter.

Det kan godt være at alle møder ikke kan være ligesom et bryllup, men det gør en forskel, når vi gør os umage. Hvad er dit bedste møde?

Her kan du se minderne fra brylluppet i en kirkeruin.

Kristine Nygaard

Kristine Nygaard er grafisk facilitator i konference og eventbranchen og har specialiseret sig i visuel kommunikation i forbindelse med forandringsprocesser og strategiimplementering. Kristine Nygaard er indehaver af Kristine Nygaard og Kiss The Frog. Kunderne tæller bl.a. Abbvie, SKAT, Novo Nordisk, AstraZeneca, Kromann Reumert, Grohe, DTU, Gartner m.fl.

Comments

  1. Det er SÅ smukt, Kristine! Der er så meget symbolik vi kan tage at bruge som mødeprofessionelle i brylluppet (om det er hvidt eller ej, borgerligt eller i kirke etc.), og de bærende ideer er jeg enig i langt hen ad vejen. (At der så derudover kunne være noget at hente i både fornyelsen af løfter og separationen er en anden sag …).

    Til Døden os skiller – ikke?

  2. Jeg hørte engang nogen sige at bryllupsløftet burde lyde noget i stil med: “Jeg kan rigtig godt lide dig, lad os se hvordan det går” 🙂 Og det er vel også sådan, at det fungerer i praksis?
    Prøv og sæt det i kontekst med det professionelle møde – hvad er det for nogle løfter der er i spil der?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *