Meetafy.dk
Konferencer, events & møder

Grøn konference – er det noget I prioriterer?

Grøn konference – er det noget I prioriterer?

Kontorartikler, tryksager og serviceydelser som bl.a. rengøring med svanemærkede produkter osv. Flere og flere virksomheder har fokus på miljøvenlige indkøb. Men hvordan kan vi tage de bæredygtige og grønne visioner med på mødet? Ja, hvad pokker er et grønt møde egentlig?

Efterspørgslen på grønne møder er stigende – især blandt det professionelle indkøbere i større organisationer med en CSR-strategi, som har fokus på bæredygtighed.

  • Men hvad er det egentlig for nogle bæredygtige, grønne løsninger, vi søger, når vi skal afholde møder, workshops og konferencer?
  • Hvad har vi af krav og forventninger til det grønne møde?
  • Hvad er det, vi ønsker at opnå for deltagerne?
  • Handler det grønne møde om at inddrage haven og naturen i mødet?
  • Handler grønne møder om at ændre folks adfærd ved at servere postevand og hjemmelavet lemonade i stedet for at uddele plastflasker med vand, drikke kaffe eller Cola?
  • Handler det om, at LED-sparepærer i loftet, eller om projektoren belaster miljøet mindst muligt?
  • Handler det om, at frokosten er økologisk med lokale råvarer, eller om blomsterne er udvalg efter årstiden, fordi de så kan fås lokalt?
  • Handler det om at fravælge aircondition for at få folk til at åbne døren, benytte markiser for solen og ventilation i stedet?
  • Handler det om at afholde konferencer uden brug af tryksager?
  • Eller handler det om noget større og mere visionært?

Svanemærkede konferencesteder

svanenDet første danske konferencecenter blev Svanemærket i 2016. Svanemærket er et miljølabel, der holder konferencestedet fast på hele tiden at arbejde på at nedsætte miljøpåvirkningen inden for både energi, vand, affald, kemikalier og fødevarer i praksis.

Men når det er sagt, så er grønne møder på mange måder er en diffus størrelse, fordi det i virkeligheden handler om ALT det rundt om mødet som mad, omgivelser, pauser, produkter, service osv., og ikke om vi vælger produkt A eller B, ligesom vi gør fra hylderne i supermarkedet. Det handler om gode intentioner for en bæredygtig fremtid og en større forståelse for sammenhængen.

I disse uger sætter Miljømærkning Danmark fokus på Svanemærkets betydning for miljøet med kampagnen ”Dit valg i dag betyder alverden i morgen.” Svanemærket er et nyt begreb i konferencesammenhæng, og derfor synes vi, at debatten om grønne møder er væsentlig.

Billigere og sjovere møder

Spørgsmålet er, om de grønne møder ikke allerede nu kan få os til at udforske nye muligheder og pirke til vanetænkningen. Det kan godt være, at det lige nu handler om at få skabt enighed om, at plastikflaskerne i firmaet er på retur, og vi skal tilbage til at servere postevand på kander igen ved møderne. Men det kan også være at det, at vi netop gør noget andet, end vi plejer, kan skabe nogle nye inspirerende og bæredygtige rammer for mødet, som i morgen kan inspirere og motivere mødedeltagerne til større kreativitet.

Grønne møder handler lige så ofte om et bevidst fravalg, som et bevidst tilvalg … og ja, så er grønne møder ofte både billigere og sjovere!

Hvordan ser jeres næste grønne møde ud?

4 tips til jeres næste grønne konference

Vælg konferencested efter stedets grønne profil og bed om, at en medarbejder derfra starter jeres møde med 5 minutters orientering – måske får I gode ideer, som I kan bruge i firmaet eller derhjemme.

Bestil forplejning til pausen, som er lokalt eller økologisk/ måske sæsonrigtigt. Det samme gælder måltider. Det giver ofte en rigtig god  og anderledes oplevelse for deltagerne og er noget, som de rent faktisk taler om.

Spar tryksagerne væk på mødet. Send materialet elektronisk på forhånd, og gør mødet levende ved at tegne og fortælle eller via billeder. Det skaber mere nærvær og giver god samvittighed.

Hvis stedet byder på grønne omgivelser, så gå ud og nyd dem. Inddrag omgivelserne i mødet, workshoppen eller konferencen. Lad naturen give ny energi og inspiration, og spar samtidig på ressourcerne indenfor.

 

Mathilde Forstholm

Mathilde Forstholm er journalist og kommunikationsrådgiver med indsigt i over 300 virksomheder både startups og større organiationer. Hun har specialiseret sig i brand-dna, storytelling, digitale medier og SoMe. Mathilde Forstholm er optaget at skabe og formidle vigtige viden gennem dygtige danske specialister - uanset om de er forskere, eventyrere, ledere eller ingeniører i en virksomhed. Hun har derfor opbygget flere content marketing-platforme. Siden 2011 har hun rådgivet danske vidensvirksomheder gennem sit firma MATHILDE FORSTHOLM. Mathilde har desuden baggrund fra mediebranchen. Hun har været med bag søsætningen af to nye aviser i Danmark samt opstarten af et pladeselskab for unge talenter. Hun har desuden været både journalist og tovholder for flere forskellige aviser i et hektisk nyhedsdøgn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *